Vælg dit sprog

  • Tag dig tid til en hyggelig aftentur i landsbyen

  • Eller lidt længere til udsigten fra Hagenborgvej

  • Gå en tur i den dejlige park ved herregaarden Glorup

  • Bliv imponeret af Dammestenen ved Hesselager

  • Oplev den sagnomspundne Regissekilde i Frørup

  • Besøg Danmarks eneste bevarede skibsgrav fra vikingetiden

  • Hold rast ved Kongshøj Mølledam

Vel ankommet til Villa Kastell B&B, har du måske lyst til en kortere eftermiddags- eller aftentur. Her giver vi dig nogle ideer til spændende steder, du kan opleve indenfor en kort rækkevidde i vort dejlige lokalområde.

Her er mulighederne for dig som gerne vil gå/løbe/cykle en tur. Eller måske køre en kortere tur i din bil.

Oplevelser i lokalområdet omkring Villa Kastell B&B

Landsbyen Tårup

Tårup er en lille, men meget levende landsby på Østfyn, 10 km fra Nyborg Slot og by, og motorvejen til Jylland og Sjælland. Vi har lynhurtigt fibernet, godt foreningsliv, mange ildsjæle, landsbyråd og et meget aktivt fællesskab. Børnene har kun et par km til skolen, hvortil der er cykelsti og skolebus. Ja, og så er der også lige det med den smukke Østfynske natur - som vi bor midt i. Vi er nærmeste nabo til ørnene over os, skovene omkring os og Storebæltkystens friske badevand.

Glorup Park

Glorup, som ligger ca. 12 km. fra Nyborg, er en af Danmarks mest interessante herregårde. Den blev opført i 1590'erne som en firefløjet renæssancegård, men blev i 1765 ombygget til et tidstypisk, lille elegant barokslot.
Ved Glorup er der en meget flot park med offentlig adgang.

Regissekilden

Sydvest for Frørup ligger Regissekilde, som folk valfartede til i den katolske tid. Kirken havde som valfartskirke store indtægter på salg af kildevand, og den blev udvidet til at være ret stor i forhold til landsbyens størrelse. Omkring kilden opstod der i 1500-tallet et marked, som udartede og til sidst blev forbudt. I 1903 blev kilden restaureret af lokale mænd.

Dammestenen

er Danmarks største sten. Den ligger tæt ved den sydøstfynske landsby Hesselager. Dammestenen blev ført hertil fra Sydsverige af is under den sidste istid og kaldes en vandreblok. Stenen er 10 meter høj, har en omkreds på 45,8 meter og vejer 1000 ton. Dammestenen består af middelkornet granit, den er rød-grå og har flere steder smalle bånd af den vulkanske bjergart diabas. Dammestenen var baggrund for talrige myter og sagn.

Vikingemuseet i Ladby

Træd ind i gravhøjen til Ladbyskibet og se resterne af skibet. Oplev mange andre vikingetidsfund i udstillingsbygningen, hvor der fortælles historien om vikingetiden i området omkring Kerteminde. Oplev også museets fortolkning af Ladby-stormandens begravelsesdag og sidste rejse: Dødeskibet. Udenfor bygges på rekonstruktionen af det store vikingeskib fra graven. Med det betagende fjordlandskab og museets brug af kunst i udstillingerne er man sikret en oplevelse udover det sædvanlige.

Visit Nyborg

Du kigger op på din vej hen ad den brostensbelagte vej med de store Lindetræer. Foran dig ligger Landporten. Byens indgangsport igennem århundreder. Rundt om dig er det historiske fæstningsanlæg med voldgrave og volde. De store porte er heldigvis åbne, og du er velkommen til at gå lige ind i Kongebyen - Danmarks første hovedstad - Nyborg.